۱۴۰۳ شنبه ۲۲ ارديبهشت

مصاحبه با مسئول كميته برودتي دومين همايش بين المللي دانشگاه سبز

دكتر احسان بني اسدي عضو هيات علمي گروه مهندسي مكانيك، مدير پژوهشكده انرژي در دانشگاه اصفهان و مسئول كميته¬ي انرژي¬هاي برودتي دومين همايش بين المللي دانشگاه سبز به تشريح فعاليت هاي اين كميته پرداخت.


دكتر احسان بني اسدي عضو هيات علمي گروه مهندسي مكانيك، مدير پژوهشكده انرژي در دانشگاه اصفهان و مسئول كميته­ي انرژي­ هاي برودتي دومين همايش بين المللي دانشگاه سبز كه 10 و 11 ارديبهشت ماه سال جاري در دانشگاه اصفهان برگزار مي شود در مصاحبه اختصاصي با واحد خبر روابط عمومي دانشگاه به تشريح اهداف و فعاليت هاي اين كميته پرداخت.

متن مصاحبه به شرح زير است:

لطفا ضمن معرفي خودتان، حوزه فعاليت هاي علمي و تحقيقاتي خود را بيان فرماييد؟

بنده احسان بني اسدي عضو هيات علمي گروه مهندسي مكانيك و مدير پژوهشكده انرژي در دانشگاه اصفهان هستم. رشته بنده مهندسي مكانيك و گرايش تبديل انر‌ژي در حوضه­ هاي كاري كه مربوط به تاسيسات حرارتي- برودتي و انرژي­ هاي تجديدپذير است و كارهاي پژوهشي را به كمك دانشجويان و پژوهشگراني كه در پژوهشكده انرژي هستند، انجام مي­ دهيم.

جناب آقاي دكتر، لطفا كميته ­ي انرژي­هاي برودتي را كه درحال حاضر مسئول آن هستيد را معرفي و فعاليت­ هايي كه در كميته انجام مي­شود را براي ما شرح دهيد؟

شاخص­هاي مصرف انرژي در كشور نشان مي­ دهد كه نزديك به 40 درصد مصرف انرژي در بخش ساختمان و به صورت خاص در ساختمان­ هاي اداري مثل دانشگاه ­ها و مراكز آموزشي قريب به 50 تا 60 درصد مصارف انرژي مربوط به تاسيسات حرارتي- برودتي است. به همين خاطر، بحث مديريت سبز در دانشگاه ­ها، معطوف به اين مي­ شود كه ما در حوضه تاسيسات حرارتي- برودتي بتوانيم مديريت خوبي از ديدگاه انرژي داشته باشيم.

در كميته تاسيسات حرارتي-برودتي، در واقع چندين محور را به صورت خاص دنبال مي كنيم، كه شامل بحث ­هاي مربوط به كاهش مصرف انرژي حرارتي و الكتريكي در تاسيسات ساختمان­ هاست كه به صورت خاص دانشگاه ­ها مد نظر است، بحث بازيافت انرژي كه در واقع ما از انرژي­ هاي اتلافي بتوانيم استفاده بكنيم و ذخيره ­سازي انرژي كه جهت پيك­زايي مصرف است و در اين راستاهم يكسري كارگاه ­هاي تخصصي و يكسري پنل­ هاي تخصصي طراحي شده كه از جمله پنل تخصصي بازيافت و ذخيره­ سازي انرژي در تاسيسات حرارتي- برودتي است و افزايش بهره ­وري و مديريت مصرف انرژي در موتورخانه­ هاي سرمايشي و گرمايشي، در بحث كارگاه ­ها نيز كارگاه ­هاي تخصصي طراحي سامانه­ هاي ذخيره ­سازي انرژي- سرمايشي و راهكارهاي عملياتي كاهش مصرف آب در موتورخانه ­هاي سرمايشي و گرمايشي است.

 قرار است در اين كميته به كمك همكاراني در دانشگاه اصفهان و همكاران از ديگر دانشگاه­ ها كه در اين گردهمايي در كنار يكديگر هستيم بتوانيم دست­آوردهاي جديدي كه دانشگاه در اين حوضه­ هايي كه خدمتتان ذكر كردم را ارائه و عرضه بكنيم.

چشم اندازهايي كه در افق 5 ساله و بلندتر دانشگاه ­ها مي­ توانند به آن برسند را در مورد آن بحث و تبادل نظر بكنيم، چالش­ ها، مشكلات، مزيت­ ها و پتانسيل­ هايي كه در اين زمينه است را با يكديگر در طوفان فكري بررسي بكينم و اين موضوع بتواند يك برنامه مديريتي را براي ما ايجاد و نشان دهد كه در سياست­ گذاري ­ها بحث مصرف انرژي در حوضه تاسيسات حرارتي- برودتي در دانشگاه ­ها بتواند استفاده شود.

آيا اهداف خاصي را در اين كميته دنبال مي­ كنيد؟

يكي از اهداف خاص ما اين است كه ما در حال طراحي و ساخت يك ساختمان كم انرژي يا ساختمان سبز در دانشگاه هستيم و مي خواهيم از تجربياتي كه در كل كشور وجود دارد و تجربيات قبلي خودمان استفاده بكنيم براي اينكه اين ساختمان را كه يك كاربري اداري- آموزشي دارد و يك الگو در سراسر كشور است را به بهترين نحو ممكن طراحي كنيم كه در واقع الگوي يك ساختمان كم انرژي يا ساختمان سبز در ديگر دانشگاه هاي كشور شود.

آقاي دكتر آيا براي همايشي كه در ارديبهشت ماه قرار است برگزار شود برنامه ­ريزي خاصي انجام داده ­ايد؟

بله در واقع در بحث تعين سرفصل­ ها و عناويني كه مربوط به ارائه مقالات مي­شود، كارگاه ­ها و پنل­ هاي تخصصي و يك مسابقه دانشجويي كه در حوضه توسعه پايدار در پرديس دانشگاه است، يك طرح اوليه آماده كرده ايم كه درحال نهايي شدن است و به زودي بر روي وبسايت اين همايش قرار مي­گيرد كه قرار است اين دانشجويان ايده پردازي بكنند و ايده ­هايشان را در بحث توسعه پايدار در پرديس دانشگاه از طريق يك سري اينفوگرافي ساخت ماكت يا به هر شكلي كه گويا باشد عرضه بكنند و جوايزي هم برايش نظر گرفته ­ايم.

آيا تصميم گرفته ايد از شركت­ ها و ارگان­ هاي خصوصي و دولتي براي اين همايش دعوت كنيد تا باعث همكاري بيشتر دانشگاه با اين شركت­ ها شود؟

بله چون كه بحث تاسيسات حرارتي- برودتي در واقع تجهيزات متعددي دارد كه تامين كننده ­هاي اين تجهيزات در سراسر كشور فراوري­ هاي جديدي كه خودشان توسعه داده­اند و يا وارد كشور كرده­اند را دوست داريم كه به نمايش گذاشته شود و يا خودشان تحت حمايت معنوي در اين همايش شركت بكنند و در كنار مديران و پژوهشگران و دانشجويان كه اين تبادل نظر اتفاق بيفتد، ضمن اينكه از سازمان­ هاي دولتي كه متولي بحث­ هاي انرژي هستند مثل شركت گاز استان و شركت توزيع برق و امثال آن دعوت خواهيم كرد كه در بخش پنل­ هاي تخصصي به عنوان يك عضوي از صنعت كه بتوانند نقطه نظر خود را در اين حوضه منتقل بكنند، شركت نمايند.

در پايان لازم به ذكر است، بحث انر‌ژي در كشور ما حلقه ­ي مفقوده ­اي است كه هر روز بايد به آن فكر كينم و در واقع براي حفظ و ارتقا فنآوري­ هايي كه كمك مي­كند به كاهش مصرف انرژي و از منابع انرژي كه در كشورمان است در واقع تلاش و پاسداري كينم و اين امر محقق نمي­شود بلكه با بحث مديريت سبز، اشاعه­ ي فرهنگ كاهش مصرف و بهينه سازي مصرف كه بخصوص دانشگاه­ ها مي­توانند نقش كليدي در اين باره داشته باشند.

تاریخ:
1398/01/15
تعداد بازدید:
1425
منبع:
Powered by DorsaPortal